Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Amazone start productie ploegen

Leipzig - Tijdens een persbijeenkomst in het Duitse Leipzig presenteerden de broers Dreyer (eigenaren van Amazone) persoonlijk de nieuwe generatie Amazone-ploegen.

De Cayron-wentelploegen zijn verkrijgbaar als 5- en 6-schaar, maar de lijn wordt later uitgebreid. In de ploeg zijn negentien patenten verwerkt. De ploeg is ruim opgezet, heeft een dikke hoofdkoker (20x12 centimeter) en een bijzondere verstelling van werkbreedte, eerste schaar en treklijn. Ook de transportinstelling gaat verbluffend eenvoudig. Bijzonder is ook de geveerde hefstang via een veerstalen heflat. Op de Agritechnica presenteert Amazone nog een nieuw rister voor deze serie.

Amazone gaat de ploegen produceren in de fabriek van BBG in Leipzig. Die nam het in 1998 over, waarna het de productie van de ploegen daar staakte. Het nam in 2011 het besluit om toch weer te starten met de productie, om de jarenlange ervaring die er is op deze locatie te benutten. Bovendien wil het de belangrijke ploegenmarkt niet braak laten liggen.

Laatste reacties

 • Mels

  Meer foto`s graag,ben erg benieuwd wat Amazone hier voor kwaliteitsproduct van heeft weten te maken.

 • info36

  Een paar jaar geleden predikte Amazone het ploegloos boeren. Zijn ze toch wijzer geworden?

 • ajmaarnink

  @info36, volgens mij staat dat zelfs nog in de Boerderij van vorige week..

 • ed12345

  Info 36 zo'n tien 15 jaar terug was de trent ploeg weg grote trekker weg naar NO TILL inmiddels is vaak de grote trekker terug om toch maar enige grondbewerking te doen b.v. een zware schijf eg na de oogst en in het voorjaar de schijfeg er over of niks en de NO TILL zaaimachine gebruiken ook al om de vele gewasresten de baas te kunnen maar er komen ook weer ploegen terug maar zeer zelden om elk jaar alles te ploegen .Dus waar zo'n 10 jaar terug de bedrijven hun programma ploegen gedeeltelijk of helemaal terug trok zien we nu meer merken op de markt als vroeger .Reden de ploegen van vroeger voldoen meestal niet meer ook al door de steeds grotere en sterkere trekkers
  kijk maar Amazone heeft alleen 5en 6 schaar modellen pakweg 10 jaar terug was een 6 schaar voor de meeste boeren te veel voor hun trekker

Of registreer je om te kunnen reageren.