Mechanisatie

Nieuws 3054 x bekeken

Agco verkoopt minder trekkers in Europa

Duluth – Agco heeft in het eerste halfjaar van 2013 4 procent minder trekkers en 11 procent minder combines verkocht dan een jaar eerder.

Het bedrijf achter merken als Fendt, Valtra en Massey Ferguson verkocht meer machines in Frankrijk en Duitsland maar minder in met name Zuid-Europa, waar agrariërs minder makkelijk aan krediet komen.
In Noord-Amerika verkocht het bedrijf uit de staat Georgia juist 11 procent meer trekkers en 41 procent meer combines. In Zuid-Amerika leidde optimisme vooral onder graan- en sojatelers in Brazilië tot een stijging van 26 procent voor de trekkerverkopen terwijl bijna 60 procent meer combines zijn verkocht. In 2012 viel de eerste oogst in Brazilië goeddeels tegen door droogte.
In Noord Amerika profiteerde Agco volgens topman Martin Richenhagen van gegroeide arealen en een sterke vraag naar akkerbouwgewassen als mais en soja op de wereldmarkt. Agco boekte het eerste halfjaar een omzet van 5,5 miljard dollar (4,2 miljard euro), 10 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst nam toe van 232,3 naar 330,2 miljoen dollar (249,9 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.