Mechanisatie

Nieuws

Case New Holland verkoopt meer landbouwmachines

Burr Ridge – Case New Holland (CNH Global) heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 5,5 miljard dollar (4,2 miljard euro), 9 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De nettowinst van de machinebouwer steeg 33 procent tot 471 miljoen dollar (356 miljoen euro). Waar de verkoop van landbouwmachines fors in de lift zat, viel door de economische malaise de afzet van bouwmachines tegen.
De landbouwdivisie van CNH Global zag de verkopen 13 procent toenemen tot 4,5 miljard dollar. De winst met trekkers en combines compenseerde ruimschoots de 6 procent omzetdaling met bouwmachines. De divisie die bouwmachines maakt, goed voor 939 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal, is meer direct van de economie afhankelijk omdat mensen en overheden niet snel kunnen bezuinigen op voeding, maar wel op bouwprojecten.
CNH Global, een Nederlandse NV maar geleid vanuit Illinois, meldt dat in alle verkoopregio’s behalve Azië meer omzet is geboekt met landbouwmachines. De wereldwijde productie van de merken Case, New Holland, Steyr en Kobelco lag 7 procent boven de verkopen omdat in het derde kwartaal regulier gepland groot onderhoud en reparatie aan fabrieken gepland staat in de verkoopregio’s NAFTA (VS, Canada, Mexico) en de regio waar Europa, Afrika en het Midden-Oosten onder vallen.
CNH Global sprak zich niet uit over verwachte verkopen van het bedrijf of de markt voor het hele jaar. CNH Global smelt samen met Fiat Industrial, een dochter van de Fiat groep die al langer een meerderheid van de aandelen heeft. Fiat Industrial is het bedrijf achter Iveco, producent van autobussen en vrachtwagens. Het fusiebedrijf wordt in Amerika naar de beurs gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.