Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Agco verhoogt winst- en omzetverwachting

Duluth – Agco heeft na een sterk kwartaal haar jaarramingen omhoog geschroefd. De verwachte winst per aandeel is verhoogd naar 5,50 tot 5,70 dollar, waar eerder werd uitgegaan van een niveau tussen de 5,10 en 5,35 dollar.

Het concern achter de trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra boekt groei in Noord- en Zuid-Amerika maar zag de afzet afnemen in West-Europa, voor Agco de grootste regio qua omzet.
De omzetverwachting is 300 miljoen dollar verhoogd naar 10,6 miljard dollar (8 miljard euro). Agco voorziet een sterke vraag naar machines in Noord-Amerika, waar akkerbouwers gemiddeld terugblikken op een financieel sterk 2012.  Het ministerie van landbouw gaat ervan uit dat Amerikaanse boeren na een jaar van extreme droogte het maisareaal uitbreiden tot de grootste omvang sinds 1936.
Noord- en Zuid-Amerika zijn samen goed voor circa 45 procent van de omzet van het bedrijf uit Georgia. In het eerste kwartaal is de afzet van trekkers in Noord-Amerika 13 procent gestegen terwijl de afzet van combines 52 procent toenam. In Zuid-Amerika werden 23 procent meer trekkers verkocht terwijl 49 procent meer oogstmachines zijn afgezet.
De omzet van Agco in Europa en het Midden-Oosten daalde met 0,6 procent in het eerste kwartaal. Er werden 5 procent minder trekkers verkocht en 22 procent minder combines. De brutowinst daalde met 36 miljoen dollar (27 miljoen euro). De resultaten werden gedrukt door transitiekosten die samenhangen met de overschakeling naar een nieuw assemblagefabriek van het Duitse merk Fendt.
Agco realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 2,4 miljard dollar (1,8 miljard euro), 5,7 procent meer dan een jaar eerder. Exclusief wisselkoerseffecten is de omzet meer dan 8 procent toegenomen. De nettowinst is gedaald van 121 naar 117 miljoen dollar (89 miljoen euro) maar ligt toch hoger dan analisten hadden verwacht.

Laatste reacties

 • ed12345

  Geen wonder dat de omzet stijgt .'N onozel schakelaartje wat ik dacht kunnen ze misschien wel $15 voor vragen het WAS $140

 • info104

  En dan nog te bedenken Ed die dure Fendt die wel 30% TE duur is, dat spekt de kas goed .

 • el

  @Info104, ooit met een Fendt gewerkt?

 • Mels

  El. Lees hier op de site maar.helaas is het waar. Dat de kwaliteit van Fendt hoog is staat buiten kijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.