Mechanisatie

Nieuws

Ekotechnika wil 60 miljoen euro ophalen

Walldorf – Ekotechnika wil 60 miljoen euro ophalen door de uitgifte van obligaties op de beurs van Stuttgart. Het geld is bedoeld om verdubbeling van verkopen op de Russische markt te financieren, aldus de van origine Duitse distributeur van landbouwmachines.

Ekotechnika, eigendom van de bekende agro-ondernemer Stefan Dürr, is reeds de belangrijkste distributeur van buitenlandse landbouwmachines in Rusland.
Ekotechnika belooft bedrijven een rendement van 9,75 procent. Twee keer eerder haalde Dürr voor ondernemingen geld op via uitgifte van obligaties. Ekotechnika verkocht vorig boekjaar 2000 machines in Rusland. De omzet steeg 21 procent tot 170 miljoen euro. De onderneming verkoopt met name machines van het Amerikaanse merk John Deere. De Russische markt groeide vorig jaar 15 procent, aldus de associatie van landbouwmachineproducenten Rosagromash.

Of registreer je om te kunnen reageren.