Mechanisatie

Nieuws 2427 x bekeken

Wereldwijde trekkerverkopen in de lift

Doetinchem - De wereldwijde verkoop van trekkers zit in de lift en kan in 2018 een omzet van 34,1 miljard euro bereiken. Dat staat in een rapport van Global Industry Analysts, die uitgaat van een jaarlijkse groei met dubbele cijfers. De markt wordt volgens het rapport gedreven door de toenemende vraag naar voedsel.

Het wereldwijde landbouwareaal kan nauwelijks groeien waardoor meer per hectare geproduceerd zal moeten worden. In veel landen in Azië is de landbouw nog nauwelijks gemechaniseerd, aldus het rapport. In landen als China en India is overheidsbeleid erop gericht de sector te professionaliseren terwijl de kredietverlening eenvoudiger wordt omdat in deze landen ook de financiële sector opkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.