Mechanisatie

Nieuws 2438 x bekeken 6 reacties

Exel neemt Duitse Holmer over

De Franse Exel-Group neemt de Duitse Fabrikant Holmer volledig over. De overname moet nog goedgekeurd worden door de Duitse NMA.

Binnen de Exel-Group is dit in een korte tijd de tweede overname van een fabrikant die bietenrooiers maakt. In juli 2012 nam ze ook de Nederlandse fabrikant Agrifac over.

Naast Agrifac en Holmer vallen onder de Exelgroep onder andere de spuitenmerken Hardi, Evrard, Bethoud, Tecnoma en de bietenrooiermerken Matrot, Moreau en Herriau. Met deze overname zegt Exel de grootste en belangrijkste speler wereldwijde speler te zijn op gebied van bietenrooiers. Met name het wereldwijde sterke netwerk van Holmer ziet ceo Guerric Ballu als een forse versterking binnen de Exelgroep.

De jaaromzet van Holmer bedroeg in 2012 circa 114 miljoen euro. De totaalomzet van de Exelgroep komt in het boekjaar 2011-2012 op zo’n 525 miljoen euro.

Bas Derks

Laatste reacties

 • agratax2

  Dit maakt de keus op de markt voor bietenrooiers kleiner ook al zullen de verschillende mekrnamen nog wel even blijven bestaan.

 • vael

  Dit spuiten en bietenrooi verhaal van exel gaat steeds meer lijken op netagco in de aardappelsector.(we weten allemaal wat daar nog van rest)

 • agropak

  wat dacht je van grimme die net asalift overgenomen heeft

 • Jan Zonderland

  Een goede raad: koop een Vervaet!

 • agri2

  Ze doen heb bij Exel net als bij Agco, naar Duitsland om een kwaliteitsfabriek met een kwaliteitsprodukt te kopen en daarmee de andere merken op een hoger niveau brengen.

 • Mels

  De spoeling wordt idd dun maar de kwaliteit van werk en machine kan wel es omhoog gaa.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.