Mechanisatie

Nieuws 10 reacties

Agco bouwt nieuwe motorenfabriek Finland

Nokia - Agco Power investeert 20 miljoen euro in een nieuwe fabriek voor dieselmotoren in de West-Finse plaats Nokia. De fabriekshal wordt 6.600 vierkante meter groot en komt vlakbij een bestaande fabriek van de Amerikaanse trekkerfabrikant. Door de investering gaat de productiecapaciteit voor motoren van Agco in Finland van 38.000 naar 50.000 motoren.

Agco, gevestigd in Georgia, is het bedrijf achter de merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. De onderneming stelt dat voor de nieuwe productiefaciliteit 50 tot 70 extra mensen nodig zijn. Agco is in Finland aanwezig sinds 2003, toen het voor 600 miljoen euro Valtra over nam. De investering bevestigt volgens Valtra dat het bedrijf voldoende toegevoegde waarde kan bieden om een fabriek in een betrekkelijk duur productieland te rechtvaardigen.

Laatste reacties

 • abtje

  600 miljoen voor 38.000 motoren
  20 mijoen voor 12.000 motoren
  Nieuwe fabriek houden, oude gisteren nog verkopen.

 • jza

  De 600 miljoen is betaald voor de gehele traktorenfabriek van Valtra. De 20 miljoen daar in tegen, is voor een uitbreiding van de motorenfabriek. Dit kun je dus slecht met elkaar vergelijken.

 • abtje

  Heb de tekst nog enkele malen gelezen en je hebt helemaal gelijk, sorry.

 • ed12345

  DE investering bevestigt volgens Valtra dat het bedrijf voldoende toegevoegde waarde kan bieden om een fabriek in een betrekkeljik duur productie land te rechtvaardigen BEGRIJP IK HELEMAAL Als je om Agco onderdelen gaat heb je maar beter een HEEL goede hart conditie als je de rekening krijgt
  En door de die Vatra (Issu) motoren in hun hele lijn in te bouwen kunnen we bij wijze van spreken ook niet meer de groente boer op de hoek de onderdelen halen voor de Perkins en Caterpillar motoren

 • henkjaap

  het is trouwens sissu en zo vaak hoef je voor een sissu als het goed is niet onderdelen te haalen

 • abtje

  Inderdaad, voor dat geld mogen ze ze wel brengen :) :) :)

 • Mels

  Helaas. Het is SISU.

 • Bison

  Of er nog niet genoeg motoren fabrieken in de wereld zijn!

 • ed12345

  Mels toen Valmet naar canada kwam was het een goede en zeker niet dure eigenlijk goedkope trekker maar ,ho ho niet vloeken, kocht agco valmet ,finitos met betaalbaar en de onderdeeltjes ,Henkjaap vroeg of laat heb je ze toch nodig, ho ik heb toch net gezegt niet vloeken ,velen hebben hier zo gauw er reparatie aan kwam de valmet simpelweg verkocht Nu kun je ze ook niet meer kopen in Quebec en Ontario Jammer het zijn goede trekkers
  Er was een goede importeur met een goed dealernet en zeer redelijke prijzen
  Zouden de eigenaren van agco misschien in Sicilie wonen

 • Mels

  Idd ed kwalitatief altijd goede trekkers. Tegenwoordig onder agco vleugels hebben alle 3 de merken dezelfde problemen waarschijnlijk ivm uitwisseling van trekkerdelen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.