Mechanisatie

Nieuws

Reesink: meer omzet met landbouwmachines

Apeldoorn – Reesink, eigenaar van enkele distributeurs van landbouwmachines, heeft in het groene segment in 2012 exclusief overnames 7 procent meer omzet geboekt. Het bedrijfsresultaat nam eveneens toe.

De omzet van de gehele groep bedroeg in 2012 185,2 miljoen euro, bijna 12 miljoen meer dan een jaar eerder, maar de winst daalde 30 procent.

Bij zowel dochterbedrijf Kamps de Wild (dealer van onder meer Claas en Amazone) als Reesink Technische Handel (onder meer Kuhn, Rauch en Deutz Fahr) was de afzet naar de melkveehouderij begin 2012 goed. Later in het jaar kwamen verkopen enigszins onder druk te staan omdat hoge voerprijzen de marges van melkveehouders begonnen ‘op te eten’.
Kamps de Wild profiteerde van een uitbreiding van het dealernetwerk. De strategie is gericht op ongeveer acht grote ’full-line-dealers’ die het brede assortiment inclusief combines en hakselaars van Kamps de Wild opnemen en vijftig tot zestig dealers die een deel van het assortiment afnemen daaronder. Kamps de Wild richt zich in het nieuwe beleid op het commerciële beleid terwijl grote dealers een deel van de service voor hun rekening nemen.
Topman Gerrit van der Scheer zei eind 2012 'groen is groei' en blijft inzetten op de sector. Elders heeft de beursgenoteerde onderneming ook moeilijk. Dochterbedrijf Jean Heybroek heeft moeite met de mindere vraag naar machines voor onderhoud van openbaar groen en golfterreinen. Reesink Staal zag de omzet fors dalen door de crisis in de bouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.