Mechanisatie

Nieuws 1339 x bekeken 1 reactie

Meer tractorinvesteringsplannen in Duitse intensieve veehouderij

Viersen - In Duitsland zijn momenteel meer varkens- en pluimveehouders van plan om in een andere (nieuwe dan wel tweedehands) trekker te investeren dan een jaar eerder. Dat meldt agromarketing- en onderzoeksbureau AgriDirect Deutschland. Dit heeft daarover in de loop van augustus en september 4.500 representatieve ondernemers geënquêteerd.

Uit de door het bureau opgemaakte balans blijkt dat het nu gaat om 12,4 procent tegen vorig jaar 8,8 procent van de ondervraagden. Koplopers zijn de vleesvarkenshouders: 13,1 procent. Ook de vleeskuikenhouders zijn meer dan vorig jaar op zoek naar een nieuwe tractor: 11,6 procent. Vorig jaar was het nog geen 6 procent. Een soortgelijk beeld is te zien bij zeugen- en biggenhouders. Leghennenhouders vormen een uitzondering met een daling van krap 16 procent naar nog geen 10 procent. Het bureau signaleert voorts dat er vaker wordt gekeken naar een occasion: 28,6 procent nu tegen 26,9 procent vorig jaar. Dat betekent ook dat het aandeel van de  potentiële kopers van nieuwe trekkers inlevert van 73,1 procent naar 71,4 procent.

Eén reactie

  • koestal

    kunnen ze mooi terecht bij Ritchie Bros in Meppen

Of registreer je om te kunnen reageren.