Mechanisatie

Nieuws 3 reacties

Duits BayWa neemt belang in Abemec

Agrifirm gaat op mechanisatievlak een strategische samenwerking aan met het Duitse BayWa.

Agrifirm neemt hiertoe 51 procent belang in het nieuwe bedrijf Agrimec, waar mechanisatiedochter Abemec voortaan onder valt. BayWa koopt voor€3,8 miljoen het resterende minderheidsbelang van 49 procent. Mededingsautoriteit NMA moet nog toestemming geven.

Abemec behaalde volgens het Agrifirm-jaarverslag in 2012 een omzet van €61 miljoen. Het bedrijf telt 240 werknemers en heeft achttien vestigingen. Het richt zich met de merken Fendt en Massey Ferguson hoofdzakelijk op Zuid-Nederland. Beide merken die Abemec vertegenwoordigt behoren tot de Agco-groep. Het Duitse bedrijf BayWa is met haar mechanisatiepoot 's werelds grootste Agco-dealer. Het bedrijf is actief op de Duitse en Oostenrijkse markt en zette in 2012 voor €1,2 miljard aan trekkers en machines om. Het bedrijf wil groeien. De uitbreiding met Abemec is voor BayWa de eerste expansie buiten de thuismarkten. In 2014 gaan BayWa en Abemec bekijken hoe ze de activiteiten van Agrimec kunnen uitbreiden.

Laatste reacties

  • trekker123

    Weer een stapje in de richting van afhankelijkheid van een grote beursgenoteerde onderneming? Want cooperatief is ook maar cooperatief voor zolang het nog duurt weten we volgens mij inmiddels?

  • agri2

    3,8 miljoen voor 49 procent van een bedrijf met 18 vestigingen, 240 werknemers en een omzet van 61 miljoen per jaar. Daar had ik wel 3,81 miljoen voor over gehad, of zou het rendement zo laag zijn, dat het niet terug te verdienen is.

  • Kors

    De waarde vertegenwoordigd het winstpotentieel maar ook de ingebrachte voorraden. Het lijkt er sterk op dat er voor het potentieel niet veel betaald is. En dan mag ik hopen dat de panden niet gerekend zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.