Mechanisatie

Nieuws

Verbeterde bemester voor hogere N-efficiëntie

Fabrikant De With in Leerdam (Z.-H.) komt met een verbeterde versie van de sleepvoetbemester op de markt.

Het bedrijf produceert al sinds 1995 eenvoudige bemesters voor klei- en veengrond. Deze sleepvoettechniek is nog toegestaan tot 2017, mits er een systeem komt dat efficiënter met de stikstof omgaat. De With toonde het prototype van zo'n efficiënte machine onlangs op de Rundveevakdagen in Gorinchem. Het systeem bestaat uit een standaard bemester met daarop een sproeisysteem. Dit sproeit water over de mest. Hier kun je ook andere vloeistoffen aan toevoegen om de benutting te verhogen. Er overheen zit een zeildoek dat verspreiden van de vloeistoffen voorkomt, ook bij harde wind. Ook in de gewijzigde vorm blijft de bemester licht van gewicht en vraagt hij weinig vermogen.

Foto

  • Verbeterde bemester voor hogere N-efficiëntie

Of registreer je om te kunnen reageren.