Mechanisatie

Nieuws 3748 x bekeken

MF-lestrekker op Abemec-show

Vooruitlopend op het verplichte trekkerrijbewijs (T-rijbewijs) per 1 januari 2015, toonde Abemec op haar show een MF 5610 met daarin een dubbele bediening, vergelijkbaar met de dubbele bediening in een lesauto.

Deze MF was uitgerust met een extra rempedaal, twee camera's en een beeldscherm in de cabine. Allemaal bedoeld als (verplicht) hulpmiddel voor de toekomstige rijinstructeurs die de jonge chauffeurs les gaan geven. Volgens Theo van Uden van Abemec is de trekker bedoeld om te peilen of het al leeft onder de jongeren en rijscholen.

Om tegemoet te komen aan de wensen van de rijinstructeurs, werd bewust gekozen voor een compacte trekker met ruime cabine en cabine- en voorasvering.

De kosten voor de opbouw van een dubbele bediening verschillen fors en zijn sterk afhankelijk van de trekker. De getoonde MF-trekker kan elektronisch het koppelingspedaal koppelen aan de bediening met het rempedaal. Een extra pedaal volstaat in dit geval. Voor trekkers waar dat niet kan, moeten er twee extra pedalen gemonteerd worden. Inclusief de camera's kunnen ombouwkosten tot een lestrekker zo variëren van 1.500 tot 4.000 euro.

Foto

  • MF-lestrekker op Abemec-show
  • MF-lestrekker op Abemec-show
  • MF-lestrekker op Abemec-show
  • MF-lestrekker op Abemec-show
  • MF-lestrekker op Abemec-show

Of registreer je om te kunnen reageren.