Mechanisatie

Nieuws 1 reactielaatste update:29 nov 2013

Eén op twee verreikers is Manitou

Antwerpen - Over heel 2012 verkocht Manitou 293 verreikers op de agrarische Benelux-markt. Van die 293 werden er 219 verkocht in België en 74 in Nederland.

In beide landen is Manitou goed voor een marktaandeel van circa 45 procent. Dit is opvallend, want dat betekent dat de agrarische verreiker-markt in België grofweg drie keer zo groot is als de Nederlandse. Volgens Manitou kiezen Nederlandse boeren en loonwerkers eerder voor (compacte) shovels of trekkers met een voorlader, dan voor een verreiker. In totaal verkocht Manitou Benelux 1.135 machines waaronder ook verreikers, hoogwerkers en compacte laadmachines in de industrie en intern transport.
Over 2012 maakte de Manitou-groep wereldwijd een omzet van 1,26 miljard euro. De omzet van de verreikers is met 857 miljoen het grootst gevolgd door interntransport (163 miljoen) en compact-machines (245 miljoen). Onder de Manitou-groep vallen de merken Manitou, Gehl en Mustang. 65 Procent van de aandelen is in handel van de familie  Braud.

Eén reactie

  • voorho

    Dat snap je toch niet, dat die waardeloze dingen zoveel verkocht worden. Mijn eerste en laatste Manitou ooit; MVT 628. Zo waardeloos dat ze hem tegenwoordig op de markt brengen als 735

Of registreer je om te kunnen reageren.