Mechanisatie

Nieuws 4351 x bekeken

Productie Kubota-shovels in Nederland

Oisterwijk - Tobroco machines in het Noord-Brabantse Oisterwijk is gestart met de productie van Kubota-shovels. Voor 2013 sleepte Tobroco een order van Kubota binnen van 120 stuks, volgend jaar 250 stuks.

De aantallen worden zo opgeschroefd, maar zal in de toekomst niet hoger worden dan maximaal 30 procent van Tobroco's capaciteit.

Kubota heeft een afnamecontract bij Tobroco tot en met 2018. Dat Kubota de productie uitbesteed heeft volgens Tobroco-directeur Toine Brock twee oorzaken. Ten eerste ligt het zwaartepunt van deze markt in West- en midden Europa en ten tweede kost het Kubota zelf te veel tijd om goede en echt Europese machine te ontwikkelen.
Volgens Brock stijgt de wereldwijde vraag naar compactshovels nog steeds. Zelfs in Amerika beconcurreren deze machines de populaire skidsteer of schrankladers (de bekende Bobcats). Het kostte Brock twee jaar om zijn organisatie aan te passen aan de kwaliteitseisen van Kubota. Zo worden onderdelenboeken en handleidingen nu in vijftig talen gedrukt en gelden er strakke procedures rond veiligheid, nazorg en afleveren.

Brock verwacht de komende jaren nog flink te groeien en opent binnenkort een fabriek in Hongarije en breidt fors uit op de thuislocatie in Oisterwijk. Het doel is een jaarlijkse shovelproductie van 3.000 stuks.

Of registreer je om te kunnen reageren.