Mechanisatie

Nieuws 3149 x bekeken 1 reactielaatste update:17 okt 2013

Mogelijk Kubota-fabriek in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen - De Japanse trekkerfabrikant Kubota heeft vergevorderde plannen om in de Limburgse gemeente Sittard-Geleen een trekkerfabriek te openen.

Pieter Meekels, wethouder van economische zaken van Sittard-Geleen, bevestigt de concrete interesse van Kubota voor vestiging van een trekkerfabriek in zijn gemeente. Volgens de wethouder zouden er circa 200 arbeidsplaatsen mee gemoeid zijn. Mark Mocking van Kubota importeur De Vor zegt bij Kubota de laatste tijd steeds sterkere signalen op te vangen die wijzen op de komst van de Kubota trekkerfabriek naar Nederland. De mogelijke vestiging van de fabriek in de gemeente Sittard-Geleen kan hij echter niet bevestigen.

Eerder dit jaar tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor in Osaka maakte Kubota bekend dat het de afzet van trekkers in de landbouw in West-Europa wil opvoeren van 5.000 nu naar 10.000 in 2018. Het Japanse bedrijf blijft tot een motorvermogen van circa 200 pk zelf trekkers ontwikkelen. Voor de productie van de grotere trekkers zou ze het liefst een trekkerfabrikant willen overnemen. Een fabrikant inlijven is de snelste en meest efficiënte stap voor Kubota om in Europa een sterk dealernetwerk en een hoog marktaandeel te krijgen. Kubota klopte al aan bij onder meer het Italiaanse Same Deutz-Fahr en het Duitse Claas, maar beide familiebedrijven zien van een verkoop af.

Mark Mocking van Kubota importeur De Vor onderstreept dat op het hoofdkantoor van Kubota in het Japanse Osaka nog geen besluit over de vestiging van de tractorfabriek is genomen. Sittard-Geleen is wel duidelijk in beeld.

De fabriek zou worden gevestigd in een leegstaand hal van de Nedcar autofabriek in Born. Deze locatie zou geschikt zijn om al snel met de tractorenproductie te kunnen starten. Mogelijk zou de productie al begin komend jaar van start gaan.

Eén reactie

  • agri2

    Oranje zijn ze al.

Of registreer je om te kunnen reageren.