Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Mitas toont Bandrups op Agritechnica

Praag - Bandenfabrikant Mitas introduceert op de komende Agritechnica een bijzonder bandconcept: de bandrups. De trekkerband oogt vanaf een afstandje als een normale band, maar heeft flexibele, naar binnen buigende wangen met –zo vermoeden we- een gedeelde luchtkamer.

Bij een zeer lage bandenspanning plat de band dermate veel af, dat het contactoppervlak eerder lijkt op dat van een rups dan van een lagedrukband.
Het concept is overigens niet geheel nieuw. Eerder ontwierp het Israëlische Galileo Wheel een dergelijk type band. De Galileo bedenkers kennen elkaar van hun militaire diensttijd. Zij vroegen zich af of (leger)voertuigen niet eenvoudiger door mul zand konden bewegen. En dan zonder de toepassing van een kostbare rupsaandrijving. In 2012 was het eerste prototype klaar. Zelf noemden ze die toen CupWheel. De bedenkers vertelden toen dat ze met een grote fabrikant in onderhandeling waren om dit concept verder op te pakken. Mitas blijkt die fabrikant te zijn.

Eén reactie

  • ed12345

    Als het lukt zal Mitas binnenkort wel overgenomen worden door Michelin

Of registreer je om te kunnen reageren.