Mechanisatie

Nieuws 5 reacties

Fendt verwacht recordverkopen

Marktoberdorf - Trekkerfabrikant Fendt mikt dit jaar op een recordverkoop van ongeveer 18.000 stuks. Dat heeft de bedrijfsleiding laten weten op de jaarlijkse persconferentie.

Topman Peter-Josef Paffen zei dat de fabrieken in de Beierse plaatsen Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim sinds het tweede kwartaal op volle toeren werken.
Een deel van de 18.000 machines is al vorig jaar verkocht maar kon vanwege aanloopproblemen in nieuwe fabrieken niet geproduceerd worden. Het verschil van 3.400 geproduceerde trekkers met vorig jaar is daardoor een enigszins vertekend. Inmiddels zijn achterstanden bij leveranties weggewerkt, aldus Paffen, die net als de topmannen van Valtra en Massey Ferguson zijn marsorders van moederconcern Agco uit de VS krijgt.
De trekkermarkt in Duitsland is inmiddels afgekoeld maar blijft op een hoog niveau, aldus Paffen. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn 20.657 nieuwe trekkers geregistreerd, aldus de VDMA. Dat is 2,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ter vergelijk: in Nederland lagen volgens de brancheorganisatie Fedecom aantallen afgeleverde machines tot en met augustus 10 procent achter bij vorig jaar.
Fendt vergrootte haar marktaandeel in het segment vanaf 51 pk met 0,6 procentpunt op tot 24,6 procent. In het segment boven de 200 pk steeg het marktaandeel van 35,2 naar 38,4 procent. Circa 61 procent van de trekkers die Fendt in 2012 verkocht, gingen naar exportmarkten. Frankrijk is een van de sterkste trekpaarden op de Europese markt voor trekkers. Fendt meldt dat in Zwitserland het resultaat voor het lopende jaar goed is.
In Midden-Europa blijven markten schommelen. Oostelijker is de afzet in Oekraïne stabiel terwijl op de Russische markt Agco met een joint venture accenten verlegt met vier extra Fendt-importeurs. In de VS en Canada wordt het distributienet uitgebreid.
Fendt geeft vanaf volgend jaar de 800 Vario en 900 Vario een 'update' om te kunnen voldoen aan de Tier 4 Final emissie-eisen. Bij de 900-reeks vervalt het kleinste model, de 924 Vario. De 700 Vario serie wordt nog achttien maanden lang geproduceerd. De onderneming kondigt een nieuwe elektrisch prototype aan.

Laatste reacties

 • kraats

  Ik word schijt-ziek van die irritante advertenties die steeds door je beeld komen. Dit is niet nodig; ik betaal meer dan genoeg voor De Boerderij en zit niet te wachten op deze zeer irritante klote-beeld-advertenties!!!
  Zegt het voort ...

 • Koskamp

  Volledig eens, boerderij word onderhand een grote advertentiesite, en de inhoud van het blad word met het jaar minder, de prijs alleen wel hoger.

 • HJ O R

  helemaal mee eens

 • citroenc5

  Ook mee eens afschaffen die reclame

 • BO(skabout)ER

  ik heb nooit last van advertenties. Maar misschien ligt dit meer aan de computer/ipad wat je gebruikt!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.