Mechanisatie

Nieuws 1 reactielaatste update:2 okt 2013

Dubbele plunjer in Kuhn grootpakpers

Kuhn presenteert op de Agritechnica de nieuwe LSB 1290 I'd grootpakpers met zogenoemde Twin-Pact perswagen. Dat laatste staat voor een dubbele plunjer achter de (eveneens) gedeelde perswagen.

Kuhn's theorie is als volgt: door de perswagen in twee helften te verdelen, kan je de kracht per halve perswagen verdubbelen. Oftewel: bij gelijkblijvend aftakasvermogen en aandrijfconcept kan je twee keer zoveel kracht uitoefenen op het gras in het perskanaal. Volgens Kuhn moet dit leiden tot een 25 procent hogere baaldichtheid. Daarnaast loopt de machine rustiger en gelijkmatiger.

Voor deze noviteit ontvangt Kuhn op de komende Agritechnica een zilveren medaille. De machine kan wel gras persen, maar het systeem heeft daar geen effect omdat de baaldichtheid in gras op een gewone pers al hoog genoeg is. De nieuwe pers komt daardoor vooral tot zijn recht in droge stro- en hooisoorten.

Eén reactie

  • jbl

    zeer mooie machine
    in werking gezien bij segaert loonwerken

Of registreer je om te kunnen reageren.