Mechanisatie

Nieuws 2337 x bekeken

November slechte maand voor trekkerafzet

Nieuwegein – November 2012 was voor de trekkerverkopers in Nederland een slechte maand.

In die maand leverden ze slechts 161 trekkers af. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek.

November 2011 vormde voor de trekkerverkopers juist een goede maand met een totaal van 253 afgeleverde trekkers. Met name Case New Holland leverde in die maand verhoudingsgewijs een belangrijk deel van de verkochte trekkers af.

Door de sterke terugval in de afzet in november duikt het totaal van de afgeleverde trekkers over de eerste elf maanden van vorig jaar (2.888 stuks) onder het niveau van 2011 (2.951 stuks). Dit is voor de trekkerverkopers toch een tegenvaller, want na een opvallend sterk begin van het jaar, werd toch wel gerekend op minimaal hetzelfde aantal trekkers in 2012.

Eind 2011 waren de omstandigheden in de trekkerverkoop goed. Dat was in de eerste vier maanden van 2012 goed te merken, want toen konden relatief veel trekkers worden afgeleverd. Ondertussen verslechterde de verkoop. Loonwerkers toonden minder interesse vanwege hoge brandstofkosten. Akkerbouwers hapten minder toe vanwege de lage aardappel- en uienprijzen in de eerste helft van vorig jaar. Daarnaast zagen melkveehouders hun melkprijzen  dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.