Mechanisatie

Nieuws 3107 x bekeken

AVR koopt Climax

Roeselare - Het Belgische AVR heeft Climax International in Veendam gekocht. Climax is fabrikant van aardappel-inschuurlijnen, AVR bouwt aardappelrooiers, loofklappers en grondbewerkingsmachines.

AVR koopt de Climax International aandelen van de firma Tal bv en krijgt daarmee de rechten en voorraden van de Climax inschuurlijnen en Climax Solids Handeling. De productie blijft in Veendam en de verkoop gaat naar het Belgische Roeselare. Ook de service zal te zijner tijd vanuit Roeselare worden georganiseerd. Reden voor de overname is het gebrek aan goede en beschikbare distributiekanalen bij Climax International, melden beide partijen. AVR kocht eerder al de Underhaug pootmachines en zet met Climax erbij, zijn full-liner gedachte van machines in de aardappelteelt voort.

Of registreer je om te kunnen reageren.