Mechanisatie

Nieuws 3022 x bekeken

Praktijktest met bumpers op trekkers

Tien bedrijven gaan het komende jaar testen of onderrijbeveiligingen op trekkers daadwerkelijk de verkeersveiligheid vergroten.

“Nadat een jaar geleden de eerste prototypes van frontbumpers in gebruik genomen werden, heeft CUMELA Nederland nu het initiatief genomen om op grotere schaal ervaring op te doen met deze veiligheidsuitrustingen”, vertelt directeur Jan Maris van de brancheorganisatie. De tien bedrijven ontvingen hun bumper zojuist op de eerste beursdag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen. De bumpers hangen in de fronthef van de trekker hangt en worden onder de merknaam Peecon geleverd door Peeters Landbouwmachines. Het bedrijf bouwt nu een verbeterde versie van de oorspronkelijke bumper. Het idee is dat de bumper een groot deel van de impact van een frontale aanrijding opvangt en voorkomen dat de voorwielen van de tractor over het aangereden voertuig kruipen. Risico’s op persoonlijk letsel nemen hierdoor af. Tijdens de praktijktest moet blijken of de bumpers daadwerkelijk helpen om ongevallen te voorkomen en/of dat ze de gevolgen van ongevallen voor weggebruikers weten te beperken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.