Mechanisatie

Nieuws

Lely wint Bronzen Sikkel

De winnaar van de Bronzen Sikkel op de AgroTechniek Holland is Lely geworden met de Vector voerrobot.

Een vakjury van mechanisatie-journalisten nomineerde uit 102 ingezonden innovaties de tien meest vernieuwde en belangrijkste voor deze award. Daaruit kwamen drie winnaars voort. De derde plek ging naar de Tawi 300 Inliner vierkante balenwikkelaar die achter een grootpakpers is te koppelen van Gebr. Knoll. De tweede plek is voor John Deere met de HarvestLab voederwaarde-meting op hakselaars. Norbert van Hemert van Lely is trots op eerste plek. “Dit is mooi voor een Nederlands bedrijf als wij. Ik moest wel lachen om LTO’er Siem Jan Schenk; Gouden Sikkel in plaats van Bronzen Sikkel, versprak hij zich. De prijsnaam is ook wel apart, het lijkt zo of iedereen de derde prijs heeft”, lacht Van Hemert. “ Maar wat maakt het uit, wij zijn er ontzettend blij mee.”

Of registreer je om te kunnen reageren.