Mechanisatie

Nieuws 4087 x bekeken

Ursus verliest terrein in Polen

Vierssen - Het trekkermerk Urus verliest terrein bij Poolse agrarisch ondernemers, ten gunste van John Deere. Dat blijkt uit een telefonisch onderzoek onder bijna 700 Poolse agrariërs, uitgevoerd door het bedrijf AgriDirect.

Het Poolse trekkermerk heeft nog een marktaandeel van ongeveer 33 procent. John Deere is met ongeveer 40 procent nu al groter en andere internationale merken winnen ook terrein.

De Ursus is vooral populair op bedrijven met minder dan 300 hectare. Meer dan de helft van de boeren met meer dan 1000 hectare, beschikt over een John Deere. Ondernemers die nu een keuze moeten maken, kiezen vaker voor John Deere.

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de ondernemers van plan is om in het komende jaar een of meer trekkers te kopen. Daarvan zegt bijna de helft een John Deere te willen aanschaffen, terwijl maar een klein handjevol kiest voor de Ursus (minder dan 5 procent) New Holland en Fendt zijn ook populair onder boeren die een andere trekker overwegen aan te schaffen (beide ongeveer 20 procent).


Of registreer je om te kunnen reageren.