Mechanisatie

Nieuws 2135 x bekeken

Recordomzet bij Pöttinger, Overijssels Duport wint Award

Grieskirchen- De Oostenrijkse machineproducent Pöttinger draaide in boekjaar 2011-2012 een recordomzet van 282 miljoen euro. Dat is 16 procent meer dan een jaar eerder. 66 procent van de omzet komt uit hooibouwwerktuigen. Die tak groeide in het afgelopen boekjaar met 17 procent.

Ploegen, eggen en andere bodembewerkers waren goed voor 23 procet van de omzet. Daar was de groei 29 procent.

Van de omzet wordt 17 procent gerealiseerd in thuisland Oostenrijk. 83 procent, 235 miljoen euro wordt geexporteerd. De belangrijkste exportlanden zijn Duitsland (+32 procent), Frankrijk (+32 procent), Polen (+26 procent) en Zwitserland (+21 procent).

Het Overijsselse bedrijf Duport, uit Dedemsvaart, kreeg de Pöttinger Partner Award toegewezen. Het importbedrijf realiseerde een groei van 70 procent in omzet van Pöttinger hooibouwproducten. Het is daarmee, naast de Duitse reus Baywa, de snelste groeier.

Of registreer je om te kunnen reageren.