Mechanisatie

Nieuws

Omzet Duitse mechanisatie groeit 14 procent

Frankfurt am Main- De Duitse landbouwmechanisatieindustrie heeft nog weinig last van de economische onzekerheid. Deze industrie heeft de omzet in het eerste halfjaar ten opzichte van dezelfde periode in 2011 met 14 procent zien stijgen naar 4,4 miljard euro. Dat meldt brancheorganisatie VDMA Landtechnik.

Zakelijk leider Bernd Scherer stelt vast dat ook 2012 een goed jaar wordt voor de bedrijfstak. De omzetgroei voor het jaar als geheel pakt volgens de prognose wel iets kleiner uit, namelijk 5 procent. Daarmee handhaaft VDMA Landtechnik zijn eerder dit jaar geuite verwachting.

Op de binnenlandse markt groeide de omzet met 9 procent naar 1,26 miljard euro, de export nam toe met 15 procent. Het exportaandeel in de omzet is 70 procent ofwel 3,14 miljard euro, waarvan tweederde is behaald in de EU. De Duitse landtecnhniekmarkt inclusief het geïmporteerde mechanisatiematerieel bereikt afgezien daarvan dit jaar volgens de VDMA-verwachting met een omzet van 4,76 miljard euro een nieuw record.

Of registreer je om te kunnen reageren.