Mechanisatie

Nieuws

Kleinere bietenrooier van Ropa

Het Zuid-Duitse Ropa is bekend van de forse drie-assige zelfrijdende bietenrooiers. Deze herfst komt het bedrijf ook met een kleiner model.

Voor de Nederlandse omstandigheden zijn de huidige drie-assers relatief groot en zwaar. Om ook in Nederland en andere landen met een niet-grootschalige verkaveling voet aan de grond krijgen, komt het bedrijf deze herfst nog met een nieuwe rooier. Ropa is van plan om de machine voor te stellen op Beet Europe, op 17 oktober in Seligenstadt (D.). De nieuwe Ropa Euro-Panther heeft twee in plaats van drie assen. Volgens Ropa is de rooier volledig nieuw ontwikkeld en kunnen er dankzij een nieuw aandrijfconcept extreem grote banden gemonteerd worden. Brandstofverbruik en bodemdruk zijn twee punten die centraal stonden bij de ontwikkeling van de machine.

Foto

  • De huidige Euro Tiger XL van Ropa. Voor Nederlandse omstandigheden een forse machine.

Of registreer je om te kunnen reageren.