Mechanisatie

Nieuws 4873 x bekeken 8 reacties

440 pk sterke Deutz-Fahr krijgt meer vorm

Berlijn - De 440 pk sterke Deutz-Fahr trekker krijgt steeds meer vorm. Op de persconferentie in Berlijn werd onder meer duidelijk dat de trekker 2,30 meter hoge achterbanden krijgt in de maat 750/75 R46, een ZF Eccom 3.0 traploze transmissie (cvt), een olieopbrengst van 330 liter per minuut en een gedeelde, onafhankelijk geveerde vooras net als bij de Fendt 900 en de John Deere 8R.

Andere details die ook zeker komen is een 60 km/u versie en schijfremmen in de vooras. Het bedieningsconcept zal (bijna) gelijk zijn aan die in de nieuwe 7-serie. Een uitgebreide proefrit daarvan is te lezen in de komende oktober-uitgave van TREKKER.

Same Deutz Fahr kondigde dit project op de Agritechnica in 2011 aan en belooft een eerste versie van deze immense trekker te tonen op de Agritechnica in november 2013. Met dit project bewijst Deutz-Fahr dat ze meegaat in de trend naar steeds grotere en snellere standaard wieltrekkers met vermogens rond de 400 pk. Het project is te volgen op www.440hp.com.

Laatste reacties

 • Boertje22

  Wat een onzin, 440 pk..

 • av

  voor nederland cherf, voor het buitenland is het niet zo gek.
  de professionalisering in het buitenland gaat ook gewoon door.

 • Flyinghollander

  Met 22 jaar roep je wel eens iets vreemds :D

 • hondwafwaf

  440 veel te weinig nog behalve dan in de volkstuinen van Nederland.

 • kirsten

  Pff,veelte gek,met zoveel vermogen heeft een knikker de bovenhand.

 • Boertje22

  Voor meer pk's zijn er ook nog grotere kniktrekkers heren. Die zijn te groot? Nee hoor, niet op die grote (inderdaad buitenlandse) vlaktes..

 • Flyinghollander

  Boertje, leg me eens uit,waarom alle grote merken toch een wieltrekker omhoog poetsen, dan zal er toch wel een markt voor zijn of denk je dat het gratis is al die research?
  Ik heb 5 wieltrekkers boven de 360 pk.

 • mf3125

  Maar de concurentie ligt ook niet stil. Deze hebben al nl trekkers boven de 300 pk grens of net onder de 400.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.