Mechanisatie

Nieuws

Trekkerafzet in mei omlaag

Nieuwegein - De trekkerafzet in Nederland bleef in mei steken op 307 stuks. Daarmee was de afzet iets kleiner dan in mei vorig jaar (321 stuks). Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek.

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in totaal 1.558 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd bij de eindgebruiker. In dezelfde periode van vorig jaar waren dat er 1.381 stuks. Ondanks de afzetdaling in mei is dat nog altijd een stijging van 13 procent.

Uit de cijfers die net bekend zijn gemaakt blijkt dat John Deere vorig jaar in mei de meeste trekkers heeft afgeleverd, 82 stuks. New Holland deed in de eerste vijf maanden van vorig jaar veruit de meeste zaken met een afzet van 295 trekkers, gevolgd door Fendt met 253 trekkers. Direct daarna volgt John Deere met een totaal van 251 trekkers in de eerste vijf maanden van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.