Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Franse Exel-groep neemt Agrifac over

Steenwijk - De Franse Exelgroep neemt Agrifac over. Onder de Exelgroep vallen al de spuitenmerken Hardi, Evrard, Berthoud, Tecnoma en de bietenrooiermerken Matrot, Moreau en Herriau. De bietenrooiers en spuiten van Agrifac passen dus goed bij de Exel-groep, licht CFO Gilles Blondet van Exel de overname toe.

Agrifac in het Overijsselse Steenwijk heeft negentig werknemers in dienst en een omzet van 38,5 miljoen euro. De brutowinst bedraagt 1,4 miljoen euro.

Exel betaalt slechts 3 miljoen euro voor de overname. Dat lijkt een gering bedrag. Het overnamebedrag is echter inclusief de schuldenlast van Agrifac. Blondet wil niet zeggen hoe groot de schuldenlast van Agrifac was.

Agrifac ging op zoek naar een overnamekandidaat, omdat Agrifac extra kapitaal nodig had voor meer R&D en opschaling van de productie. In 2008 ging Agrifac failliet en maakte het een doorstart. Het introduceerde sindsdien en de Condor-zelfrijdende spuit en verbeterde zijn bietenrooiers. De productie van aardappelrooiers is gestaakt. Het merk Agrifac en de fabriek in Steenwijk blijven gehandhaafd.

Eén reactie

  • agri2

    Knap werk van het management van Agrifac, het bedrijf eerst winstgevend maken en nu op tijd verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.