Mechanisatie

Nieuws

Volvo neemt Deutz-belang over van mechanisatieconcern SDF

Gotenburg/Treviglio - Volvo breidt zijn belang in motorenfabrikant Deutz uit van 6,7 procent naar iets meer dan 25 procent.

De daarvoor benodigde aandelen worden voor ruim 130 miljoen euro overgenomen van de Italiaanse landbouwmechanisatieonderneming Same Deutz Fahr (SDF). ”Deutz is voor ons al jaren een belangrijke leverancier en partner. De uitbreiding van ons belang in het bedrijf is een natuurlijke stap in het licht van onze expansieplannen voor de commerciële samenwerking op het gebied van middelzware machines”, licht directietopman Olof Persson van het Zweedse auto-, motoren- en constructiematerieelconcern toe.

Een intentieverklaring hiervoor werd eerder dit jaar al ondertekend met Deutz. De afronding van de transactie met SDF is nog wel afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de relevante kartelbewakers. De verwachting is dat een en ander in de loop van het 3e kwartaal in kannen en kruiken is.

Deutz is overigens van plan de bestaande samenwerking met SDF ook voort te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.