Mechanisatie

Nieuws

Trekkerverkoop stijgt in april 20 procent

Nieuwegein – De trekkerverkoop in Nederland was in april bijna 20 procent groter dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek.

In totaal zijn in april 373 trekkers afgeleverd aan de eindgebruiker. Een jaar geleden waren dat er 312 stuks. Daarmee herstelt de trekkerverkoop in Nederland zich verder na het dieptepunt in 2010.

In totaal zijn in de eerste vier maanden van dit jaar 1.251 trekkers afgeleverd. Dit aantal is 18 procent groter dan in dezelfde periode van vorig jaar. New Holland leverde vorig jaar in de eerste vier maanden 218 trekkers af, Fendt volgde met in totaal 214 trekkers.

John Deere zakte vorig jaar naar de derde plaats in de Nederlandse verkopen met in totaal 169 afgeleverde trekkers in de eerste vier maanden. New Holland en Fendt hebben daarmee elk een marktaandeel van 20 procent. Het belang van John Deere daalde tot onder de 16 procent. Cijfers over de verkoop per trekkermerk dit jaar worden volgend jaar gepubliceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.