Mechanisatie

Nieuws

Trekkerafzet in Nederland neemt met 17 procent toe

Nieuwegein – De trekkerverkoop in Nederland is in het eerste kwartaal opnieuw toegenomen. Vergeleken met de eerste drie maanden van vorig jaar werd ruim 17 procent meer verkocht.

In totaal zijn in de eerste drie maanden 878 trekkers verkocht, meldt de Federatie Agrotechniek. De groei is opmerkelijk gezien de lage prijzen voor aardappelen en uien dit jaar.

Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2010 werd bijna 28 procent meer verkocht. Dat was echter een heel slecht jaar voor de trekkerverkopers. Een vergelijking met de jaren 2007, 2008 en 2009 leert dat de trekkerverkoop nog lang niet terug is op niveau.

In het eerste kwartaal van vorig jaar waren Fendt (165 stuks) en New Holland (158) goed voor bijna de helft van het verkochte aantal trekkers in Nederland. Trekkerfabrikant Agco was met Fendt, MF en Valtra dan ook het sterkst vertegenwoordigd met een totale verkoop van 301 trekkers, gevolgd door Case New Holland (CNH) met 228 verkochte eenheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.