Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

John Deere boekt voor tweede kwartaal op rij recordwinst

Moline – John Deere heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 1,06 miljard dollar (834 miljoen euro), 17 procent meer dan een jaar eerder. De machinefabrikant uit Illinois zag de omzet met 12 procent toenemen tot 10 miljard dollar (7,9 miljard euro). Het was het tweede kwartaal op rij dat een recordwinst werd geboekt.

Het bedrijf verwacht dat verkopen van landbouwmachines in het lopende jaar zullen stijgen met 15 procent. Boeren kunnen voor het derde jaar op rij genieten van relatief hoge prijzen, aldus John Deere in een verklaring, en hebben daarom financiële armslag om te investeren. In de VS en Canada voorziet John Deere een groei van 10 procent, aangedreven door een sterke vraag naar trekkers met veel paardenkracht.

Voor de EU en Midden-Europa ziet John Deere de verkopen op een gelijk niveau uitkomen als een jaar eerder, dan wel groeien tot 5 procent, met de meeste groei in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Het negatieve zakelijke sentiment in Europa wordt overschaduwd door weliswaar gedaalde maar in historisch perspectief nog behoorlijke prijzen. In Azië nemen verkopen beperkt toe terwijl voor Zuid-Amerika een afzetdaling wordt verwacht van 5 tot 10 procent, deels door droogte maar ook door economische onzekerheid in Argentinië.

Het lijken goede tijden voor trekkerfabrikanten. Eerder meldde concurrent Agco, bekend van de merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, een winst die per aandeel 41 procent hoger uitkwam dan analisten gemiddeld verwachtten.

Eén reactie

  • Mels

    kunnen ze die dingen wel wat goedkoper maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.