Mechanisatie

Nieuws 4 reactieslaatste update:18 dec 2013

Trekkerstunt met Landini

Rijden op twee wielen met een drie jaar jonge Landini Vision 105. Dat is wat David Aranis (42) het liefst doet tijdens een stuntshow in Sittard. Een show die bestaat uit motoren, trikes, auto’s en monstertrucks. De familie Aranis uit het Duitse grensdorpje Wehr toert hiermee door Duitsland en Scandinavië.

Vanaf zijn 16e berijdt David auto’s op twee wielen. „Op twee wielen een tractor berijden is veel moeilijker. Zo zit je op een tractor in het midden, hij heeft een hoger gewicht en een lagere snelheid. Het schaderisico ook aanzienlijk groter. De autostunts doen we steeds met oude bakken van 500 tot 2.000 euro. Rijd je die in de prak is dat niet zo’n probleem. Met een tractor van zo’n 40.000 euro is dat toch wat anders.” Afgelopen jaar is hij één keer met zijn Landini omgekipt. „De schade bleef beperkt tot een verbrijzelde deurruit. Om schade te voorkomen kan ik een extra achterwiel monteren. Maar dat ziet niet uit tijdens een show.” De stunt rijdt David Aranis in de tweede versnelling op handgas en ingeschakeld differentieel. De banden pompt hij extra hard op tot 5 bar.  „Als ik dan terugval op de vier wielen krijg ik steeds een klap.”

Laatste reacties

 • ricooo12

  zoohww!!!!! knappe stunt hoor:P

 • markerink1

  inderdaad dit is netjes.

 • w1888

  ik doe t hem niet na :P

 • moi

  gewoon een keer proberen hahah

Of registreer je om te kunnen reageren.