Mechanisatie

Nieuws

Grimme en Asa-Lift gaan expertises uitwisselen

Damme/Sorø - Het Duitse Grimme en het Deense Asa-Lift, hebben een samenwerking aangekondigd.

Grimme is producent van machines voor de aardappel- en bietenteelt terwijl Asa-Lift oogstmachines voor wortels, prei en kool maakt. Vooralsnog houdt die samenwerking in dat Grimme de verkoop en service van Asa-Lift in Groot-Brittannië en Ierland op zich neemt. Grimme heeft in deze landen een eigen dochtermaatschappij. Voor Grimme zit het voordeel in de samenwerking dat het daarmee de groenteteelt instapt. Asa-Lift heeft vooral technische kennis en kan gebruikmaken van de expertise op het gebied van verkoop, service en onderdelendistributie van Grimme. Grimme stelt bovendien zijn kennis op het gebied van elektronische aansturing en gps-gebruik ten dienste van Asa-Lift.

Als de resultaten van de samenwerking goed zijn zal Grimme in de toekomst ook in een aantal andere landen de verkoop van Asa-Lift op zich nemen. Vooralsnog blijft de import van Asa-Lift in Nederland bij Farmstore. Fusie of overname zijn volgens de betrokken firma’s niet aan de orde.

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.