Mechanisatie

Nieuws

Case New Holland verrast met sterke cijfers

Burr Ridge - Case New Holland (CNH Global) heeft in het afgelopen kwartaal verrassend sterk gepresteerd. De omzet steeg ten opzichte van vorig jaar met 22 procent tot 4,6 miljard dollar (3,5 miljard euro).

De verkopen van landbouwmachines stegen financieel 18 procent. Het aantal verkochte landbouwmachines is gedaald. De winst nam 77 procent toe tot 269 miljoen dollar (203,5 miljoen euro). De groei vindt voor een groot deel plaats in Noord-Amerika, waar boeren gestimuleerd door relatief hoge prijzen voor soja en mais hun arealen hebben vergroot. Het zaaiseizoen ving door hogere temperaturen dan gewoon eerder aan.

CNH Global zegt dat de verkoop van trekkers met een vermogen van meer dan 40 pk in de VS is toegenomen met 5 procent terwijl de verkoop van combines vooral door productieproblemen is gedaald. In Latijns-Amerika daalde de verkoop van trekkers met 8 procent, terwijl de verkoop van oogstmachines ongeveer gelijk bleef. In Europa, Afrika en het Midden-Oosten steeg de verkoop van trekkers met 9 procent en de combineverkoop steeg met 21 procent.

Net als eerder Agco en John Deere meldt ook CNH Global dat in Europa sterke verkopen in Frankrijk opvallen. CNH Global meldt dat het de productie van landbouwmachines in het eerste kwartaal heeft opgevoerd om voorraden op te bouwen.

Het bedrijf uit Illinois presteerde beduidend beter dan de meeste analisten geraadpleegd door Reuters vooraf hadden verwacht. Het bedrijf houdt ondanks de explosieve start van het jaar vast aan een verwachte omzetgroei voor 2012 van 5 procent. De groei komt volledig voor rekening van de landbouw. De divisie die bouwmachines vermarkt verwacht minder groei, vooral doordat de Chinese bouwstorm wat lijkt te luwen.

New Holland, dat tien jaar samen ging met Case-IH, probeert als merk met een publiciteitscampagne weer een positie te verwerven op de Noord-Amerikaanse markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.