Mechanisatie

Nieuws 6514 x bekeken

Fendt 300-serie krijgt update en uitbreiding

De Duitse trekkerfabrikant Fendt geeft de 300 Vario-serie een update om aan de meest recente emissie-eisen te voldoen. Ook komt er een nieuw topmodel.

In verband met de jongste Stage 3b uitlaatgasnormen krijgt de in 2006 geïntroduceerde 300 Vario-serie nu vernieuwde motortechniek. Ook in deze boerenklasse treffen kopers binnenkort SCR-techniek aan boord. Deze techniek is bekend van de zwaardere trekkers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het toevoegmiddel Adblue om de emissie van schadelijke stoffen te beperken. Naast de schonere motoren komt er ook een nieuw topmodel; de 313 Vario met 99 kW (135 pk). Alle trekkers halen het vermogen uit viercilinder Deutz-motoren.

Naast de noodzakelijke milieu-update zijn er volgens de fabrikant ook andere detailverbeteringen. De hefinrichting tilt voortaan een krappe zes ton (5960 daN), ongeveer 500 kilogram meer dan nu. Een nieuwe hydrauliekpomp zorgt daarnaast voor wat meer olieopbrengst (van 78 naar 83 liter per minuut), en dankzij een iets grotere stuuruitslag zouden de trekkers bovendien een kleinere draaicirkel hebben. Fendt zegt inmiddels 11.000 trekkers uit de 300 Vario-serie verkocht te hebben.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.