Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Claas verbetert winst met 24 procent

Harsewinkel - Landbouwmechanisatiefabrikant Claas heeft in 2012 sterk gepresteerd. De winst voor belasting steeg ten opzichte van 2011 met krap 24 procent naar 315,6 miljoen euro. De omzet pluste met 4 procent en kwam daarmee uit op 3,44 miljard euro.

Dat heeft het Duitse concern donderdag laten weten. De omzetstijging bleef relatief beperkt omdat het bedrijf in de loop van het jaar de fabricage van auto- en vliegtuigonderdelen van de hand heeft gedaan. Claas concentreert zich nu volledig op de landtechniek.

Het succesvolle verloop van het jaar is volgens het concern onder meer te danken geweest aan de over het geheel genomen grote investeringsbereidheid van de boeren in West-Europa, hoewel er regionaal verschil was te zien. Ook Midden-Europa werkte mee met koopgrage markten. Afgezien van India geldt hetzelfde voor Oost-Azië. Evenmin valt er wat te klagen over Noord- en Zuid-Amerika, ondanks de droogteproblemen van afgelopen zomer in de USA, aldus Claas.

Het concern blijft ook voor de komende paar jaar aan de optimistische kant. De omzet blijft zich stabiel ontwikkelen met goede mogelijkheden voor een gematigde verdere groei.

Eén reactie

  • agratax2

    Boeren zijn net mensen als ze geld denken over te hebben, gaan ze bling bling kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.