Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Noord-Nederlandse Landbouwvakbeurs 2013 gaat niet door

Leeuwarden - De Noord-Nederlandse Landbouwvakbeurs 2013 in Leeuwarden, die 10 tot en met 12 december 2013 gehouden zou worden in Leeuwarden gaat niet door. Dat meldt beursorganisatie WTC Expo.

Volgens de organisatie overlapt de beurs qua tijdstip te veel met de Landbouwvakbeurs in Assen, die wordt gehouden van 15 tot en met 17 januari 2013. WTC Expo en Assen hebben daarop besloten de Noord-Nederlandse Landbouwvakbeurs voortaan alleen in de even jaren te gaan organiseren en Assen op de oneven jaren, zodat ze niet meer met elkaar concurreren. De volgende beurs in Leeuwarden wordt nu gehouden van 10 tot en met 13 december 2014.

Door deze afspraak hoopt WTC Expo de animo voor Leeuwarden te vergroten. In 2011 viel het aantal aanmeldingen van dealers en importeurs voor Leeuwarden erg tegen. Tijdens de vorige editie was slechts één hal gevuld met nieuwe machines, en konden in de andere hallen tweedehands machines voor een veiling worden bekeken en was in nog een andere hal een demoring aangelegd, om machines rijdend te demonstreren.

Het barst nog steeds van de regiobeurzen in Nederland. Naast bovengenoemde zijn er ook relatiedagen in Hardenberg, Gorinchem en Venray. Maar er lijkt een opschoning van het aantal regiobeurzen gaande. Ook de organisatie van de Mechanisatiebeurs Zuid in Den Bosch maakte onlangs bekend in december 2012 geen beurs te organiseren wegens gebrek aan animo. De Nederlandse Importeurs en fabrikanten hebben onderling afgesproken dat ze alleen nog deelnemen aan de tweejaarlijkse landelijke openluchtbeurs ATH in Biddinghuizen.

Eén reactie

  • H Schuttert

    en in assen weer in janari 2015 zit je dicht op elkaar .

Of registreer je om te kunnen reageren.