Mechanisatie

Nieuws 3152 x bekeken

Grimme neemt failliete Franz Kleine over

Damme - Grimme lijft de failliete bietenrooier- en muizenfabrikant Franz Kleine in. Dat maakte Grimme gisteren bekend op de Grimme Technica-dagen in Damme (D.).

Grimme koopt Franz Kleine om een fullliner in bietentechniek te worden. Grimme had namelijk nog geen bietenmuizen en overlaadwagens in haar program. De Duitse fabrikant overwoog zelf dergelijke machines te gaan ontwikkelen, maar door de acquisitie van Kleine is dat niet meer nodig. Het merk Kleine en de fabriek in Salzkotten (D.) blijven bestaan, maar na 2013 komen de muizen ook in Grimme-rood. Franz Kleine heeft vorig jaar ook een nieuwe bietenrooierserie gelanceerd. De productie van de twee grote modellen, de Beetliner Large en Max, worden uit productie genomen, omdat ze overlappen met de Grimme Rexor 620 en 630. Het kleine model, Beetliner Compact met 12 tons bunker, blijft wel in productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.