Mechanisatie

Nieuws

Same Fortis volgt Iron op

Doetinchem - De Same Fortis-serie vervangt de Iron-serie. De Fortis is de Same-equivalent van de recent geïntroduceerde Deutz-Fahr 6-serie.

De nieuwe Fortis-serie omvat vier zescilinder modellen, de 150, 160, 180 en 190, van 109 kW (149 pk) tot en met 142 kW (192 pk).

De 190 kan in tegenstelling tot de lichtere types naast R38 ook op R42 banden worden gezet. Daarnaast zijn de twee lichtste modellen ook als viercilinder te koop, en heten dan 150.4 en 160.4.

De Fortis-serie is uitsluitend verkrijgbaar met de bekende 40V-40A-ZF-transmissie. Deze heeft nu Sense Shift. Met nieuwe proportionele ventielen schakelt de powershift vloeiender op en terug. Wil men in hetzelfde vermogenssegment een cvt, dan moet men uitwijken naar Deutz-Fahr.

De nieuwe Fortis-serie verschilt weinig van de huidige Iron-serie. Motorkap, spatborden, dakrand, achterlichten met leds en ontwerp zijn gewijzigd en het cabine-interieur is wat luxer. Ook is van de omkeershuttle nu de agressiviteit instelbaar via een scrollknop. De zijconsole heeft nu eenzelfde hef/daalknopje als op de spatborden, voor makkelijk aankoppelen van machines.

Of registreer je om te kunnen reageren.