Mechanisatie

Nieuws 6388 x bekeken

SDF opent vestiging in Wijchen

In de week van 15 tot 19 oktober opende de Italiaanse fabrikant Same Deutz-Fahr (SDF) zijn eigen vestiging in het Gelderse Wijchen.

De familie Carozza – de eigenaren van Same Deutz-Fahr - opende op woensdagmiddag 17 oktober officieel het nieuwe pand, dat pal naast snelweg A326 (Nijmegen-Wijchen) niet te missen is. Vanuit de nieuwe vestiging bewerkt Same Deutz-Fahr de hele Benelux voor zowel Same als Deutz-Fahr trekkers en de Deutz-Fahr-voederwinningslijn.


Meer productdifferentiatie Same en Deutz-Fahr
Een week eerder, op een Same-jubileumfeest op de fabriek in Treviglio, kondigde Vittorio Carozza meer productdifferentiatie aan tussen Same en Deutz-Fahr. Nu lijken de beide merken – meestal op de kleur en de motorkap na – technisch te veel op elkaar. En omdat Same bijna een kopie is geworden van Deutz-Fahr, en vaak voor Zuid-Europese boeren te rijk is uitgerust, daalt het Same-marktaandeel in de Zuid-Europa.

 

Same voor eenvoudiger segment
West-Europese boeren verkiezen namelijk Deutz-Fahr boven Same. De SDF-directie heeft daarom besloten dat Same het merk wordt voor het eenvoudiger segment, met uitsluitend schakeltransmissies en nieuwe, eigen ontwikkelde TerraPower Tier 3B drie- en viercilinder Same-motoren. De TerraPower-Same-motoren verkeren nu nog in het ontwerpstadium en zullen binnen een paar jaar in India gebouwd worden. De nieuwe Fortis- en Iron-serie, vergelijkbaar met de nieuwe Deutz-Fahr 6-serie en huidige L-serie, wordt bij Same de bovengrens. De recent geïntroduceerde Deutz-Fahr 7-serie komt er dus niet als Same. Deutz-Fahr en Lamborghini blijven het complete trekkerprogramma voeren met Deutz-motoren en cvt- en schakeltransmissies.

Foto

  • Het nieuwe pand van Same Deutz-Fahr (SDF) in Wijchen (Gld.) staat pal langs de A326 en is in handen van SDF.
    Foto's: Bas van Hattum

  • Zowel de merken Same als Deutz-Fahr (ook de voederwinning) worden vanuit de nieuwe vestiging in Wijchen bewerkt.

  • In het nieuwe pand is ruimte voor een grote showroom, een scholingsruimte, ontvangstruimtes, archief en boven voor kantoren voor directie, verkoop, aftersales en service.

Of registreer je om te kunnen reageren.