Mechanisatie

Nieuws

Nieuwe ploeg en distributie bij Rabe

Bad Essen - Rabe komt met twee nieuwe halfgedragen ploegen en praat met Agritech over importschap. De Kormoran is de eerste ploeg die de samenwerking met Grégoire Besson onderstreept. Het complete frame van ploegbalk tot kop komt van de Franse fabrikant. Herkenbaar is het knikje in de balk bij het transportwiel. De ploeglichamen en risters komen juist uit de Rabe fabriek.

De halfgedragen Kormoran is te krijgen met vijf tot acht scharen en in vier stappen in snijbreedte te verstellen. De Marabu is te krijgen met zeven tot maarliefst twaalf scharen voor trekkers tot zo’n 331 kW (450 pk). Een tweewielig transportonderstel is halverwege de ploegbalk geplaatst.
Rabe werd vorig jaar na zijn derde faillissement overgenomen door het Franse Grégoire Besson. Inmiddels werken er weer ruim 160 mensen in de oude fabriek waar ooit duizend mensen werk hadden. Mogelijk stapt Rabe binnenkort over van een fabrieksvertegenwoorder in Nederland naar een importeur. Valtra- en voormalig Maschio Gaspardo importeur Agritech in Steenwijk is daarvoor in gesprek met Rabe. Agritech’s voorganger Vormec was eerder importeur van Grégoire Besson. Binnenkort wordt hierover meer bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.