Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Nieuwe boerentrekker van Case IH/Steyr

Case IH en Steyr komen eind dit jaar en begin volgend jaar met een nieuwe boerentrekker op de markt. Het betreft de Multi en de Farmall U Pro.

Beide trekkerseries zijn technisch identiek en ontwikkeld en gebouwd door de Oostenrijkse CHN-vestiging in St. Valentin. Er komen drie modellen. Steyr vervangt de bestaande 9000 MT-serie door de 4095 Multi, de 4105 Multi en de 4115 Multi. Case IH vervangt de bestaamde CS-serie door de Farmall 95 U Pro, de Farmall 105 U Pro en de Farmall 115 U Pro. De motorvermogens bedragen respectievelijk 73 kW (99 pk), 79 kW, (107 pk) en 84 kW (114 pk). De Steyr Multi en Case IH Farmall A Pro zijn duidelijk opgebouwd uit CNH-componenten. Zo is de cabine met doorlopende voorruit en standaard panoramadak gelijk aan die van de New Holland T5-serie. Deze serie bouwt CNH in Italië. Alle genoemde trekkers beschikken ook over een identieke FPT-motor. Volledig nieuw is de 32-32-transmissie van ZF. Onder meer met deze viertraps powershift onderscheiden de rode merken zich van het blauwe zustermerk. Er zijn echter meer details die Oostenrijkse roots verraden. Lees er binnenkort meer over in Boerderij.

Foto

Laatste reacties

 • Boertje22

  Eindelijk hebben ze het door bij CNH. Case en Steyr loskoppelen van New Holland. Nu New Holland nog helemaal afzonderen en weer Fiat noemen.

 • TomBrooker

  Ik vind dat dak van die steyr wel een beetje op de Fendt 5/700 lijken.

 • joannes

  Hier heb je ook hele goede foto´s:https://www.facebook.com/SteyrTraktoren

 • Rick

  helaas nog steeds geen 4cil vario.

Of registreer je om te kunnen reageren.