Mechanisatie

Nieuws 5 reacties

Meer trekkers verkocht dan in 2011

Nieuwegein – Tot en met augustus zijn in Nederland dit jaar 2.290 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, 100 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat meldt de Federatie Agrotechniek. In de maand augustus werden 224 trekkers afgeleverd, 15 stuks meer dan in 2011.

Het aantal afgeleverde trekkers ligt nog wel ruim achter bij de niveaus voor de crisis. In 2007 en 2008 werden in de eerste acht maanden nog zo’n 3.000 machines afgeleverd. Tot en met augustus dit jaar zijn 333 compacttrekkers afgeleverd, fors minder dan de 487 stuks een jaar eerder of het recordaantal van 700 machines in 2008.

De leden van de Federatie geven vanwege mededingingswetgeving cijfers per trekkermerk pas na twaalf maanden vrij. In de eerste acht maanden van 2011 was New Holland volgens de cijfers marktleider met 500 afgeleverde landbouw- en smalspoortrekkers. John Deere met een afzetvolume van 414 machines. Daarmee herstelt de vroegere marktleider zich want een jaar eerder werden pas 316 machines afgeleverd.
De Agco-merken zagen de verkopen eveneens fors toenemen. Fendt leverde dit jaar 335 machines af tegen 317 een jaar eerder. Massey Ferguson zag het aantal echter toenemen van 207 naar 247 en het Finse Valtra leverde 126 machines af, tegen 64 een jaar eerder.

Laatste reacties

 • johan58

  Zijn we toch maar weer de trekkers van de economie!

 • Munktell350

  Mooie aantallen voor de meeste merken.Absolute koploper is Valtra met een stijging in 2011 van 96,875 %.Zelf rijd ik o.a. met een Valmet 6600E met 15.000 uur.Probleemloze machine.Net zoals een auto is een trekker vaak ook dikke emotie maar voor mij gelden de totale (onderhouds)kosten per draai uur.Tot slot heb ik gelukkig wat het merk Valtra betreft een eredivisie dealer.

 • Boertje22

  Marktleider New Holland, het begint eentonig te worden.

 • ed12345

  Onderhoud en betrouwbaarheid zijn natuurlijk no 1 maar ook dieselverbruik reken het maar eens uit over de voor jezelf geschatte totaal uren pakweg 10.000 zet het verscil maar heel klein b.v. 2 ltr per uur met het gezicht op de toekomst pakweg 1,50 euro per ltr (goedkoper wordt het zeker niet) zit je toch mooi op 15000 euro en wat kosten onderdelen b.v. hier is Agco onwijs duur met onderdelen en niet erg vlug b.v. een klein schakellaartje voor de airco
  $140 ,ik had hem erg hoog ingeschat op $15 mis dus WAt dat betreft zijn hier John Deere en Case verreweg de beste prijzen zijn redelijk enindien niet op vooraad meestal de volgende werkdag aangeleverd zoniet uiterlijk 2 dagen later

 • Bison

  Inplaats van nieuw gewoon gebruikte trekkers kopen voor een paar duzend per stuk,3 of 4 van hetzelfde merk en model, dan lopen er altijd wel twee ook al heb je er mischien maar een nodig en je kan ze voor vele jaren aan de praat houden met onderdelen van de andere een of twee.
  van de rest van die 100.000 euro kan je diesel kopen.
  Goedkoper kan het niet.

  Dat is hoe ik het doe.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.