Mechanisatie

Nieuws 18 reacties

Leraar perst 149 ronde balen in een uur

Ewald Vehring, leraar op een Duitse landbouwschool, heeft het wereldrecord stro persen in ronde balen verbeterd.

Op een perceel van 35 hectare gerst in Klein Oschersleben (D.) verbeterde Vehring het oude record dat stond op 127 ronde balen in een uur. De Duitser perste 149 ronde balen in een uur met een Krone Comprima F 125 XC. Dat komt neer op tweeëneenhalve baal per minuut. De balen hebben een diameter van 1,25 meter en zijn gebonden in drie lagen net. Gedurende het uur ging 28 ton stro de balen in. Voor de chauffeur geen ontspannende bezigheid, Vehring: “Pure stress, pas na een halfuur keek ik voor het eerst op de balenteller voor een tussenstand. Toen ik zag dat ik zeven balen voor lag op het schema van het oude record, dacht ik voor het eerst dat het me ging lukken om dat te verbreken.”

Foto

Laatste reacties

 • Bison

  Men moet wel een hoop imagination hebben om dat kleine rolletje een baal te noemen.LOL
  Ton per uur zou een betere maatstaf wezen, en dat 28 ton record kan volgens mij iedereen verbreken met een JD 568 en 3 wiersen op een harken.

 • Mels

  Ja lijkt mij ook niet zo een groot probleem.

 • Petterboer

  Ja,.. 28 ton en 149 balen.
  Is baaltjes van 187 kg per stuk.
  Als je met een vierkante zou persen is dat 56 balen per uur.

 • buzeyn

  wij halen ongeveer 120 vierkante balen aan 300 kg per stuk, per uur, reken maar uit. waar blijf je dan met je 28 ton

 • martensDLD

  120 Baal per uur haal Jim Öko Alleen Mara als alles Perfect Loops,en Dan Nov Geldof im er Niet zo veel van,Dat. Is Dan 36 Ton stro!wij persien in Post duitsland Met Krone Hdp Persien Met minimal 400 kg balen en Zijn Blijf als we 70 balen per uur Persien gemiddelt!

 • Willem1962

  En voor het bericht van martensdld heb ik een woordenboek nodig, en dan denk ik dat ik begrijp wat er staat. Sorry martens, maar dit is niet helemaal leesbaar.
  Maar goed, wie ben ik denk ik dan ook weer.

 • martensDLD

  iPad doet Raar,Sorry,ik schreef Dat. Wij in oost duitsland Persen Met Krone Hdp Persen,Grote Percelen en veel stro,en wij Blij Zijn Met 70 Pak per uur van minimal 400 kg,120 Pak per uur van 300 kg haal je 100% Zeter Niet Elke uur Dat zau Dan 36 Ton Stro per uur Zijn! Lijkt mij een Beetje veel!

 • fmosterman

  maar dan praten jullie over vierkante persen. met ronde heb je beduidend capaciteitsverlies. trouwens op andere site stond dat de balen 125cm doorsnee zijn.

 • Khalid en zijn maten

  Als ik zo naar de trekker kijk die voor de pers staat en de voorband vergelijk met een baal dan zijn dit toch wel aardige balen,volgens mij is dat een vrij grote John Deere(200+plus PK) en die voorbanden zijn vrij groot,ik ben bijna 2 meter lang en ik voel mezelf al klein bij zo'n buffel van een trekker

 • Bison

  Grote van de trekker zegt niks khalid en zijn maten.
  Ik heb hier wel gebaald met een 300 pk 4 wh drive steiger voor de baler.

  Er zijn hier vermeer round balers die pakken 1250 kg (over 2 m doorsnee)in een baal, die rollen die 28 ton in een half uur op zonder in zweet uit te breken.

 • leo,s vriend

  Ook met stro Bison?

 • Bison

  Met stro?,dat ligt eraan wat het vochtgehalte is eh.
  Je kan bekant een spijker recht slaan op die balen zo hard ze zijn.

 • Khalid en zijn maten

  @Bison ,ik heb indertijd in de US ook wel hooi geperst,dat gras daar is lang niet zo zwaar om te persen als hier,veel meer stengels en minder blad, en vergeet er niet bij te vertellen dat je dan ook elke dag een volle tank diesel erdoor jaagt

 • fmosterman

  @bison
  in een ander bericht stond dat de balen 125cm doorsnee zijn en als je het type pers bekijkt weet je ook dat daar 125cm balen uitkomen dus dat staat vast.

 • Jeroenjacobs

  Bovendien moet pers wel dermate geprepareerd zijn dat de klep wel gruwelijk snel op en en dicht gaat onder andere. Geloof niet dat dit met standaard pers gerealiseerd kan worden.

 • Jeroenjacobs

  Bovendien moet pers wel dermate geprepareerd zijn dat de klep wel gruwelijk snel op en en dicht gaat onder andere. Geloof niet dat dit met standaard pers gerealiseerd kan worden.

 • Jeroenjacobs

  Bovendien moet pers wel dermate geprepareerd zijn dat de klep wel gruwelijk snel op en en dicht gaat onder andere. Geloof niet dat dit met standaard pers gerealiseerd kan worden.

 • Bison

  Hoe je het ook bekijkt,met een grote baler kan je langer doorrijden voor de baal vol is en hoef niet zo vaak te stoppen om touw of wrap erom te doen en de baal eruit te laten als met een klein balertje,zo dat bespaart een hoop tijd.

  Khalid en zijn maten er zijn vele verschillende gras varieiteiten in noord America zo je kan jouw enkele ervaring daar niet op baseren(waren zeker een hoop sprinkhanen dat jaar.lol)
  PS,en jullie trekkers lopen op water zeker?

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.