Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Claas wil in Azië groeien

Hansewinkel - Claas heeft een dochteronderneming in de Chinese hoofdstad Peking geopend. Het bedrijf, Claas Agricultural Machinery Trading, moet het machinemerk bekend maken en uiteindelijk een importstroom op gang brengen. Vooralsnog was Claas alleen direct in China aanwezig door deelname aan het demonstratiebedrijf Ganhe.

Het betreft een project waar ook de Duitse en Chinese landbouwministeries, DLG, ploegenfabrikant Lemken en machinebouwers Grimme, Rauch en Monosem actief zijn. Azië is net als Midden- en Oost-Europa een belangrijke groeimarkt voor Claas. Claas opende onlangs ook een kantoor in de Thaise hoofdstad Bangkok. Claas groeit de laatste jaren sterk. In 2011 nam de omzet 34 procent toe tot 3,3 miljard euro en de winst steeg 231 procent tot 225 miljoen euro.

Laatste reacties

 • tractorfan

  Volgensmij is het Harsewinkel, en niet Hansewinkel.

 • Jan Zonderland

  Ik zou graag zien dat Claas in Noord Amerika zou willen groeien en eindelijk eens trekkers hierheen zou sturen.

 • agri2

  Jan Zonderland, tegen betaling willen ze er vast wel één of meerdere voor je in een container zetten en opsturen.

 • ed12345

  Agri2 Renault trekkers zijn hier wel verkocht geweest maar waarschijnlijk waren de aantallen niet groot genoeg om door te gaan Valmet is hier gekomen als zelfstandig merk na de overname door Agco is de invoer naar canada stopgezet ook te kleine aantallen. Hier in Quebec en Ontario zijn nog al wat europese trekkers maar in de USA en west canada moet 'n trekker groen geel zijn of rood andere kleuren worden maar zeer matig gewardeerd

Of registreer je om te kunnen reageren.