Mechanisatie

Nieuws

Nieuwe XD-grootpakpersen bij Agco

Fendt en Massey Ferguson komen met een nieuwe grootpakpers op de markt. De machines hebben een 15 tot 20 procent hogere persdicht en optioneel een weeginrichting.

Het perskanaal heeft een afmeting van 120 × 90 centimeter. Om de hogere persdichtheid te bereiken is de gehele pers verzwaard. Het vliegwiel in de pers is bijvoorbeeld dubbel zo zwaar dan bij een normale 2100-serie pers. Het wiel weegt nu meer dan een halve ton. Het geveerde onderstel is toegelaten tot 60 km/u en voorzien van luchtremmen. De pers wordt in de Amerikaanse Hesston-fabrieken gebouwd. Zowel Fendt als MF gaan de pers verkopen.

Weeginrichting

De nieuwe persen zijn voorzien van het Agco IBWS (Integrated Bale Weighing System), een geïntegreerd weegsysteem. Iedere baal wordt hiermee individueel gewogen. Het systeem meet ook de lengte van een baal. De gewichten worden samen met de pakmaat opgeslagen in de boordcomputer. Een grootpak tarwestro met 12,5 procent vocht weegt volgens de fabrikant 550 kg.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.