Mechanisatie

Nieuws 2 reacties

Nieuwe Grimme vierrijige aardappelrooier

Grimme introduceert op de Agritechnica een nieuwe vierrijige zelfrijdende bunkerrooier, de Varitron 470.

De nieuwe Varitron 4-serie gaat de huidige SF 3000 vierrijige wagenrooier uit 1999 vervangen. Om lijn in de naamgeving te krijgen, gaan de vierrijige rooiers net als de tweerijige zelfrijdende aardappelrooier Varitron heten. De 470 heeft een 7 tons bunker. Later komen meerdere varianten van de vierrijige Varitron. Zo zal de nieuwe Varitron ook als wagenrooier en met grotere en kleinere bunkers beschikbaar komen, net als de tweerijige Varitron die als wagenrooier, met tussenbunker en grote bunker verkrijgbaar is.

OptiBags

De graafmat en zeefbanden alsook de daarop volgende reinigingsunits zijn 2,8 meter breed en hebben volgens Grimme een circa 15 procent grotere oppervlakte als vergelijkbare zelfrijders. De ringelevator is 1,2 meter breed en met de nieuwe kunststof OptiBags uitgerust. Deze combineert een zeer grote capaciteit met productvriendelijke behandeling. De Varitron 470 kan achter zowel met wielen als met twee bodemdruk-beperkende rupsen uitgerust worden. De rooier is voorzien van een 360 kW (490 pk) sterke Mercedes Benz-motor, die voldoet aan de nieuwste 3b uitlaatgasnormen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dominique

  graag meer info ontrent deze nieuwe 4rijige rooier van grimme, ik hoor zeggen dat er eentje in belgie rooit,ikzelf ben sterk geintressert hoe en wat??? maar zelfs vds is weinig spraakzaam
  grtj

 • no-profile-image

  laurens

  van de pitte (knokke) rooit met een demo

Of registreer je om te kunnen reageren.